TR EN

Yönetici / 2020-11-05

Evimi Boyarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ev boyamak bir evin içinde yapılabilecek en zahmetli işlerden biridir. Ve eğer doğru bir yol izlemez ve bu işe hazırlıksız kalkışırsanız, aynı zamanda en sıkıcı işlerden biri haline de gelebilir. Yanlış uygulamaların yol açacağı emek, zaman ve para kaybı da bir başka can sıkıcı konu olabilir. Elbette evinizi boyama işini profesyonel boyacılara havale ederek rahat bir nefes alabilirsiniz. Ancak bu da bir hayli maliyetli bir seçenektir. Üstelik her şeyi doğru yaptığınızda, evinizi boyamak zahmet olmaktan çıkıp eğlenceli bir aktiviteye de dönüşebilir. Ailenizi ve arkadaşlarınızı da bu işe dahil edebilirseniz, eviniz henüz kullanılır hale gelmeden bile bir ev partisi düzenleyebilir ve bu zahmetli işin altından hep birlikte kolayca kalkabilirsiniz. Dilerseniz evinizi boyarken dikkat etmeniz gereken noktaları gözden geçirelim. 

Doğru malzemeleri seçin

    (Norte / homify.com.tr) 

Doğru malzemeleri ve çalışma aletlerini seçmeden hiçbir işi layığıyla yapmak mümkün değildir. Ve evinizi boyamak da hiç şüphesiz bunun istisnası değil. Eski boyanızı kazımak için spatulalar, geniş alanlar için rulolar, dar ve hassas yerler için farklı boylarda fırçalar, düzeltmeler için zımpara kağıdı ve en önemlisi de evinize uygun ve iyi kalitede bir boya. Peki bunların hepsine nasıl karar vereceksiniz? Boyanızı ve malzemelerini satın alacağınız yerde bu soruların hepsine cevap verebilirsiniz. Üstelik bu basit danışmanlık hizmeti için kimse sizden ücret talep etmez. 

Duvarlarınızı hazırlayın    

 (La Hally Arctitect / homify.com.tr) 

Evinizde boya yapmanın belki de en zor kısmı, bir önceki boyanın kalıntılarından kurtulmaktır. Mevcut duvar boyanız iyi durumda ve yalnızca renk değiştirmek için boya yapıyorsanız, o zaman sorun yok. Ama duvarlarınızda nem ve yıpranma kaynaklı bozulmalar, kabarmalar varsa, önce bunları ortadan kaldırmadan yeni boyayı yapamazsınız. Spatula, zımpara kağıdı gibi malzemelerle duvarlarınızı olabildiğince düz ve kalıntısız hale getirin. Eğer bu işi hafife alır ve baştan savma yaparsanız, emin olun sıra boya yapmaya geldiğinde çok daha fazla emek harcayacak ve daha kötü bir sonuç alacaksınız. 

Renklere karar verin  

 (Pixers / homify.com.tr) 

Evinizi boyamanın en güzel yanlarından biri renk değiştirme imkanı ve bunun yaratacağı ferahlıktır. Bu yüzden doğru renkleri ararken acele etmeyin, denemeler yapmaya çalışın. Birkaç farklı rengi duvarınızın küçük bir bölümüne uygulayıp kurumasını bekleyin. Odanızda nasıl durduğunu böylece daha iyi anlayabilirsiniz. Bu arada, son teknoloji ürünü karıştırma makineleri sayesinde aklınıza gelebilecek her renkte boyayı makul bir fiyata satın alabileceğinizi de unutmayın. 

Hangi aleti kullanacağınıza karar verin  

 (Roselind Wilson Design / homify.com.tr) 

Duvar boyarken eskiden yalnızca çeşitli fırçalar kullanılırdı. Bugünse yeni nesil fırçalardan rulolara, çok çeşitli püskürtme aparatlarına kadar seçenekler oldukça fazlalaştı. Bunların hangisini kullanacağınız boyayacağınız duvarla olduğu kadar sizin el becerinizle de ilgili. Fırçayla geniş yüzeyleri boyamak oldukça zor ve zahmetlidir. Buna karşın ruloyla boyarken etrafı kirletme riskiniz yüksektir. En doğrusu bu konuda da hırdavatçınıza danışın, pahalı olmayan malzemelerle küçük denemeler yapın ve buna göre karar verin. 

Banyo boyası    

  (Loft Kolasinski / homify.com.tr) 

Banyolarda genellikle duvarlar fayans kaplı olur ve yalnızca tavan boyanır. Ancak bu bir kural değildir. Dilerseniz yalnızca zeminde fayans ya da karo benzeri ıslak zemin kaplamaları kullanarak duvarlarınızı istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Bununla birlikte sıradan bir duvar boyasının banyonuz için uygun olmayabileceğini de unutmayın. Pek çok üreticinin banyolar için özel olarak üretilmiş boyaları vardır. Neme ve küf, mantar, bakteri ve benzeri zararlı oluşumlara karşı özel olarak dayanıklı hale getirilmiş bu boyalar, banyonuz için en doğru boya tercihi olacaktır. 


whatsapp